15 september 2024
15:00

Sävsjö IBK

Referat: Månsarps IBK - Sävsjö IBK

Idag var det andra matchen i Smålandscupen. Efter bortaseger mot Div-4 laget Husar, väntade nu Sävsjö från div 2.

Sävsjö tar också tag i matchen , och leder efter halva första med 0-2, De har ett väldigt giftigt radarpar i Rehn/Petersson, som firade stora triumfer. De ligger bakom målen i första perioden.
Första perioden slutar ändå 2-2. Vi får ett PP där combackande Johan Thisell direkt får visa att han blir en tillgång, med sitt snabba skott. Tiden då 13:57. 15:46 är det 2-2, genom Anders Sjöman, nu framspelad av Thisell. Omvänt vid 1-2
Vi håller 2-2 perioden ut.

I andra får vi en kanonstart Thisell snappar upp ett dåligt uppspel från Sävsjö, frispelar Sjöman, 3-2 efter 7 sekunder.
02:14 gör vi 4-2 genom Oliver Alving, efter fint förarbete av Jonte Persson.
Sedan gör vi tyvärr bort oss lite med dåligt uppspel, och de får reducera redan 02:41.
Men efter att vi fått ett nytt PP, så smäller kapten Jesper Persson in 5-3. Efter halva andra byter vi målvakt, som planerat.
Ut med Martin som hade en fin första halva. In med ännu en återvändare, Adam.
Tyvärr blir resten av perioden inte så rolig för oss eller för Adam. Sävsjö gör 4 mål, och ser till att gå upp i ledning. Mål 5-7 kommer i powerplay för gästerna sedan Johan Thisell åkt ut för slag.

I tredje får gästerna ytterligare ett powerplay, och 5-8 är ett faktum. Av dessa 8 mål är firma Petersson/Rehn inblandade i 6.
Vi ger dock inte upp. Och lyckas reducera 2 gånger. Först genom Oliver, sedan genom "Walle" i PP. Efter att motståndarna fått 2 minuter, med förseelsen "för många spelare på plan". Tid 13:35. Och nu följer några intensiva minuter. Där vi går för kvittering. Tyvärr så dör hoppet 17:50, lite slarv från oss, och deras nr 13 får göra mål. Denne nr 3 nätar dessutom 2 gånger till i slutet av matchen. Vi förlorar 7-12. Och visst, vi möter ett lag med högre serietillhörighet, och ska inte vinna kanske. Sedan är vi bara 2 femmor tyvärr. Vilket gör att chansen till förändring är liten. Dock så gör vi ett byte mellan forward och back inför 3:e, vilket blir bättre. Lite synd bara att fler inte kunde vara med, hade varit kul med nerv ändå in på slutsignalen.
Matchen bästa spelare blev Wiggo Rehn i bortalaget, och Anders Sjöman i hemmalaget. Vill också berömma målvakterna som hade mycket att göra, 26-57 säger det mesta om deras kväll. Samt att Jonathan Wallmon gör en mer eller mindre felfri insats idag, kul och se. Nu avslutas Smålandscupen nästa Fredag mot Ariel hemma. Vi ses då.